CompuCom North American Headquarters

Charlotte, NC

This new 150,000 SF global headquarters facility for a fast-growing IT client provides a forward-looking workspace with fully integrated technology. The design maximizes the capabilities of the Internet of Things (IoT) to automate and control all systems. The fully integrated building management system incorporates lighting, HVAC, power systems, security access, occupancy tracking, and scheduling applications. The facility is the first full Power Over Ethernet (POE) lighting building in the world; every light fixture in the building is both a LED and POE fixture, which saves energy and allows greater operator control.

Bright, bold furnishings and warm wood accents complement industrial elements such as polished concrete and exposed systems. “Floating” elements such as a monumental stair and a red cube conference room create a sense of transparency and interconnectedness. A grand reception area with a double-height media wall connects to a multi-use café with a variety of seating and touch-down space. In this atrium space, an accent wall of geometric plywood and a massive video wall draw the eye upwards and visually connect the upper and lower floors.

Program spaces include offices, a global contact center, a walk-in tech service center, a tech store, and training rooms. The open work environment features a wide variety of collaboration areas and meeting rooms accommodating 2-24 people. Seating niches built into the lobby provide a sense of enclosure for focused conversations, while flexible furniture configurations through the public areas encourage a variety of work flows. The exterior, a mix of precast tilt-up slabs, metal panel, and curtainwall, incorporates human-scale details and extensive glazing to create a sense of lightness and transparency. Balconies and canopies provide shade, add depth to the façade, and provide indoor/outdoor spaces for employees.