This adaptive reuse project converted an existing Walmart into a state-of-the-art higher education facility for Piedmont Technical College. The project, part of an urban renewal effort for the neighborhood, provides space for the college’s expanding continuing education programs. The new center features a collaboration space, community auditorium, patient care and training centers, flexible industrial arts workshops, a veterinarian technician wing, a state of the art library, and a testing center. Sustainable features include day lighting, high-efficiency heating and cooling systems, and a site design which reduces the heat island effect with green spaces.

PROJECT NAME: Newberry County Center at Piedmont Technical College

LOCATION: Newberry, SC

AWARDS: AIA South Carolina Adaptive Reuse Honor Award; AIA South Carolina Citation Award