Celebrating the five senses with good taste and spectacular views

Located along a tranquil marsh in Charleston, this new headquarters facility draws inspiration from its stunning natural setting as well as the client’s sleek, brightly-colored high-end cookware. The new design transformed an aging seafood restaurant into a beautiful, functional office space which showcases the company’s products and celebrates the five senses. The project required major structural modifications and the replacement of all systems, as well as a complete interior and exterior renovation, a new entrance sequence/grand stair, and a new roof and windows. The resulting space is open, light-filled, and tranquil, with expansive marsh views throughout the building. The layout provides both open and private offices, conferencing facilities, a cooking demonstration kitchen, a fitness center, and an elevated outdoor event space.

Marsh grasses embedded into resin panels were used as a backdrop for product display to reinforce the connection to the marsh. Elevated architectural planters designed for the new exterior entrance feature a variety of herbs for texture, color, and aroma. These herbs are also used in the demonstration kitchen inside. Where solid walls were required for program purposes, transparent glass walls ensure light and view in the interior. Acoustical panels and acoustical plaster were used throughout the facility to maintain a tranquil environment.

PROJECT NAME: LeCreuset Headquarters

AWARDS: Interiors Honor Award, South Carolina’s Chapter of The American Institute of Architects; First  Place, ASID Carolina Chapter Design Excellence Award